DE PRAKTIJK

Consultatie op afspraak

wij werken elke weekdag en zaterdagvoormiddag uitsluitend op afspraak. Op deze manier kunnen wij voor elke patiënt voldoende tijd vrijmaken om hem/haar rustig en grondig te onderzoeken. De afspraken gaan tijdens week door tussen 9u en 12u en tussen 14u en 19u. Op zaterdagvoormiddag zijn we aanwezig tussen 10u en 12u. Voor het ophalen van voeding en/of medicatie kunt u langskomen zonder afspraak. Wenst u iets te bestellen? Bel ons gerust op of stuur een e-mail. Voor dringende zaken zijn wij ten aller tijde bereikbaar op het nummer 051/48 49 89.

Operatie

wij opereren elke weekdag en dit altijd met z’n twee! De meeste ingrepen gebeuren onder volledige verdoving. Daarom beschikken wij over een uitgebreid anesthesietoestel met een zuurstofgenerator op elektriciteit en extra monitoring. Er is ten aller tijde een assistente en/of een extra dierenarts aanwezig zodat een extra paar handen en ogen de dieren nog beter monitoren tijdens de operaties. Op die manier willen we elk risico zo veel mogelijk minimaliseren

Bloedanalyse

Wij hebben verschillende toestellen in de praktijk, maar onze topfavoriet is het bloedanalysetoestel waar we in 2020 hebben in geïnvesteerd. Met dit toestel kiezen we er voor om zelf bloedonderzoeken uit voeren. Dit kunnen wij doen bij bepaalde klachten, voor een operatie of ter controle. Naast uitgebreide onderzoeken kunnen wij ook individuele parameters controleren. Bijvoorbeeld bij een dier met een slechtwerkende schildklier. Naast bloed kunnen wij ook abdominaal vocht, hersenvocht, gewrichtsvocht, etc. onder de loep nemen.

Voor gespecialiseerde onderzoeken werken wij samen met een extern laboratorium. Ook via deze weg beschikken wij snel over de resultaten die wij met u graag samen overlopen.

Echografie

voor drachtdiagnoses of controles van de borstkas of buik kunnen wij beroep doen op onze echografie. Voor zeer specifieke echografieën verwijzen wij door naar een dierenarts waarvan de specialisatie bij echografie ligt. Dit kan dan ook bij ons ter plaatse gebeuren samen met de eigenaar.

Bloeddrukmeting

sinds 2020 beschikken wij over een toestel om de bloeddruk te meten bij zowel hond als kat. Via de effectieve Doppler-methode meten wij in een mum van tijd de bloeddruk van uw geliefde viervoeter. Dit is zeer vaak nodig om bepaalde problemen zo compleet mogelijk te kunnen behandelen. Dit doen we via de voorpoot bij de hond en de staart bij de kat.

Microscopie

de microscoop is onmisbaar in de praktijk. Het vindt niet enkele talrijke huidparasieten terug in een staaltje, maar ook parasieten in het oor, de mest, etc. Daarnaast kan microscopie ook helpen bij de aanwezigheid van een massa of gezwel. Voor verdere onderzoeken kunnen stalen ten aller tijde opgehaald worden door een extern laboratorium.

Digitale röntgenfoto’s

Wij beschikken over een radiografieruimte waar wij digitale röntgenfoto’s nemen en interpreteren. Dit is niet enkele handig bij het vaststellen van een breuk, maar ook om het hart, de longen en verschillende buikorganen te kunnen onderzoeken. Aan de hand van heel wat beschermende kledij kunnen we het baasje veilig bij hun huisdier laten om ze te sussen terwijl wij de röntgenfoto nemen. Bij twijfel zijn we niet bang om een second opinion te vragen bij een nauwe collega. Welke dierenarts hangt dan af van welk deel van het lichaam en eventueel het concrete probleem.

Tandverzorging

voorkomen is beter dan genezen, maar toch krijgen we vaak honden over de vloer waarvan de tandhygiëne de wensen overlaten. In dat geval kunnen wij beroep doen op onze tandreinigingsunit. Deze beschikt over 4 verschillende handvaten met elk z’n eigen functie en 2 verschillende waterreservoirs (gedistilleerd water en ontsmettend mondwater). Onze reinigingsunit is recent vernieuwd (2020) en wordt wekelijks onderhouden om zo piekfijn te kunnen werken. Met onze unit kunnen wij ultrasoon reinigen, polijsten, boren en spoelen.